Romantische Strasse

vanaf 6 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 715
De Romantische Strasse is een klassieker die de mensen al meer dan vijftig jaar fascineert. Ze is dan ook de oudste en meest bekende toeristische route van Duitsland langsheen de Main. Op deze reis ont- dekken we het noordelijk gedeelte van de Romantische Strasse. We worden meegevoerd door een schilderachtig landschap waar we kennis maken met een prachtige cultuur en vooral een warme gastvrijheid met culinaire lekkernijen.

Programma

Dag 1

Via de autosnelwegen rijden we langs Keulen en Frankfurt am Main naar de Duitse deelstaat Beieren. Onderweg genieten we van de vele mooie landschappen. Ons einddoel vandaag is ons verblijfshotel Rappen in Rothenburg ob der Tauber. We installeren ons in het hotel dat net buiten de stadsmuur ligt. ’s Avonds krijgen we een eerste kennismaking met deze mooie, charmante middeleeuws stad.

Dag 2

Vandaag gaat het richting Würzburg, een prachtige oude bisschoppelijke stad. We bezoeken de residentie die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier worden we overweldigd door de combinatie van rococo- en  barokarchitectuur. Daarna wandelen we doorheen de oude binnenstad tot aan de Alte Mainbrücke waar we genieten van een prachtig zicht op het Fort Marienberg en de Frankische wijnvelden. Na ons bezoek aan Würzburg maken we een boottocht op de Main tot in Veitshöchheim, de barokke zomerresidentie van de bisschoppen van Würzburg. Bij deze residentie hoort één van de mooiste hoftuinen van Europa, aangelegd in rococostijl.

Dag 3

De stad Rothenburg ob der Tauber is in de hele wereld bekend als symbool voor de Duitse romantiek. Ze is dan ook de parel van de Romantische Strasse. Rothenburg bezit veel oude monumenten en is omringd door een stadsmuur. Tijdens een gezellige wandeling op de stadsmuur genieten we van een speciale sfeer. Het middeleeuwse karakter is overal herkenbaar. We laten ons onderdompelen in de geheimen van een stad die meer dan 1000 jaar geschiedenis telt. Het magische en sprookjesachtige ontdekken we bij een bezoek aan het “Weihnachtsmuseum” van Käthe Wohlfahrt. 

Dag 4

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we richting Creglingen. Het hoogtepunt van ons bezoek is de kleine, maar prachtige Herrgottskirche. Uniek is het Maria altaar van Tilman Riemenschneider, één van de allerbeste kunstenaars uit de hooggotiek in Duitsland. Aan de overzijde van het kerkje staat een vingerhoedmuseum. Vingerhoeden waren vroeger belangrijk en tegelijkertijd een sieraad voor de hogere klasse. Hier zien we 

sierstukjes die honderden jaren oud zijn. We vervolgen onze weg naar Weikersheim, volledig omgeven door wijnvelden. Het marktplein met zijn statige gildehuizen, de gotische stadskerk en de rococofontein vormen een uniek en harmonieus geheel. Centraal staat de prachtige residentie van de heren Von Hohenlohe. Oorspronkelijk was het een waterburcht die als renaissanceslot is uitgebreid. Het park is naar het voorbeeld van Versailles aangelegd en is één van de oudste baroktuinen in het Frankenland. Zeker een bezoekje waard!

Dag 5

De stad Nördlingen is een goed bewaard gebleven middeleeuwse stad. De stad is omringd door een authentieke historische stadsmuur. Nördlingen ligt in een krater die door een meteoor zo’n 14,5 miljoen jaar geleden is ontstaan. De indrukwekkende kerktoren Daniël is gebouwd met rotsen die uit die inslag zijn ontstaan. Vanaf de top van de 90 meter hoge toren van de Sint-Joriskerk is de kraterring duidelijk zichtbaar. Het Rieskratermuseum geeft ons een beeld van de kraterinslag. In de namiddag rijden we naar Dinkelsbühl, de kroon van de Romantische Strasse. Dankzij de romantische vakwerkhuizen, de smalle straatjes en het gezellige marktplein lijkt Dinkelsbühl uit een sprookjesfilm te zijn ontstaan.

Dag 6

Voldaan van een mooie vakantie rijden we vandaag huiswaarts. Onderweg bezoeken we Limburg an der Lahn. De binnenstad is één van de weinige onverwoestbare, middeleeuwse stadskernen van Duitsland. Prachtige  vakwerkhuizen staan langsheen de vele smalle steegjes van de Limburgse ‘Altstadt’. Hoog boven de stad torent de Dom met haar zeven torens. Een aanrader om deze prachtige kathedraal te bezoeken.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
1 augustus 2022 6 dagen
Prijs € 715,00
Boeking na 28/03/22 € 740,00