Praag en de Bohemen

vanaf 8 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 959
Bohemen en Praag bieden een ideale cocktail van hoogstaande cultuur, gezelligheid en natuur. De Boheemse kastelen en kuuroorden, plaatselijke brouwerijen en bijzondere natuur betoveren elk van ons. De Tsjechische hoofdstad heeft een heel eigen karakter en is één van de meest bezochte plaatsen van Europa: de Karelsbrug, het astronomisch uurwerk, een boottocht op de Moldau. We bewonderen het allemaal onder de professionele leiding van onze Nederlandstalige gids.

Programma

Dag 1

In de vroege ochtend vertrekken we via de Duitse autosnelwegen naar Tsjechië. In de vooravond komen we aan in ons driesterrenhotel in Loket, een klein mooi middeleeuws stadje waar het gezellig wandelen is. 

Dag 2

's Voormiddags nemen we de tijd om Loket te bezoeken. Dit middeleeuwse stadje, omringd door ongerepte natuur biedt een uiterst schilderachtige aanblik. Nadien rijden we naar het wereldbefaamde kuuroord Karlovy Vary met bezoek aan de geneeskrachtige bronnen en aan de kristalfabriek Moser. De oprichter Ludwig Moser was een echte kunstenaar. Elk glas, decoratie of kunstobject gaat door veertig paar handen alvorens het je interieur opfleurt. Een uniek bezoek. ´s Avonds wordt het volop genieten tijdens het grillfestijn met speenvarkentje.

Dag 3

We rijden naar Mariënbad met prachtige gebouwen in neorenaissancestijl. Mariënbad was ooit een beroemd kuuroord waar Chopin, Goethe en de Oostenrijkse keizer Franz Joseph veel tijd doorbrachten. We nemen het middagmaal in de bekende brouwerij van Pilsner Urquell. We bewonderen het gezellige dorpje Holašovice met barokke boerderijen. Dit dorp is één van de mooiste dorpen in Tsjechië en staat eveneens op de Wereld-

erfgoedlijst van UNESCO. Diner in České Budějovice. We verblijven in een viersterrenhotel.

Dag 4

Vandaag staan twee toppers op het programma. In de Bohemen zijn heel wat kastelen te vinden. Maar het kasteel van Hluboká is wel een heel bijzonder kasteel in Engelse Tudorgotiek. Dit prachtig, sprookjesachtig kasteel is zeker een bezoek waard. In de namiddag rijden we naar een prachtig stadje, gelegen aan de kronkelende Moldau in ZuidBohemen, Český Krumlov. Dit wondermooie UNESCO-stadje is een ware verzameling van gotische, renaissance en barokelementen. Het is er heel gezellig kuieren in de vele toffe steegjes. 

Dag 5

We rijden naar de wereldbekende stad Praag. We maken een verkennende stadsrondrit en genieten van een boottocht met lunch op de Moldau. Daarna wandelen we door Praag. We brengen een bezoek aan de oude stad Praag met het stadhuis, het astronomisch uurwerk, de kerk van O.L.V. voor Tyn, de barokke Sint-Jacobs-

kerk, de Kruittoren... Na al dit moois staat nog een Tsjechische folkloreavond met cymbalenorkest en drank à volonté op ons programma.

Dag 6

Vandaag komen de kunstliefhebbers aan hun trekken. Het Strahov klooster in Praag is vooral beroemd vanwege de imposante bibliotheek. Hier heb je ogen te kort: historische boeken in barokke plafondhoge kasten, plafondschilderingen, .... Meer dan een bezoek waard! Bij de burcht krijgen we een prachtig zicht op Praag en de Moldau. We maken een tramrit met aperitief en accordeonmuziek. We nemen het middagmaal bij de Karelsbrug en maken een art-nouveauwandeling naar het Wenceslausplein. 

Dag 7

Na het ontbijt verlaten we de indrukwekkende stad Praag. Met nog een mooi bezoek op het programma rijden we via Dresden naar Weimar waar we overnachten.

Dag 8

Helaas is het weeral tijd om via de Duitse autosnelwegen naar huis terug te keren met heel wat mooie herinneringen.


Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 17 feb.    
4 september 2021 8 dagen
Prijs € 959,00
Boeking na 17 feb. € 999,00