Fietsvakantie Laag Holland

vanaf 3 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 329
Laag Holland is een uniek stukje écht Holland boven Amsterdam. Het schilderachtige beeld dat veel toeristen van Nederland hebben, bestaat echt. Je vindt er rustieke dorpjes van vroeger met pittoreske straatjes, omgeven door eindeloos veel groen, molens en water. Een fietstocht door Laag Holland is de beste manier om op zoek te gaan naar het klassieke Nederland.

Programma

Dag 1

We rijden met de bus richting Volendam. Het oude vissersdorp, niet ver van Amsterdam is gekend voor zijn mooie haven, de vishandel en zijn authentieke klederdracht. We fietsen langs mooie Hollandse boerderijen en passeren enkele forten van de stelling van Amsterdam, vroeger gebouwd om de stad Amsterdam te beschermen en is sinds 1996 beschermd als UNESCO Werelderfgoed. Via typische Hollandse dorpjes met soms wat vreemde namen: Spijkerboor, Oostknollendam, Uitgeest komen we bij ons hotel in Heemskerk.

Dag 2

We fietsen vanaf ons hotel richting Zaans erfgoed. We passeren in Oostzaan waar iedereen wel een bekende inwoner kent: Albert Heijn vestigde in zijn geboortedorp Oostzaan zijn eerste winkel. De Zaanstreek werd enorm welvarend dankzij de productie van de molens. Daardoor groeide Holland in de 17de eeuw zelfs uit tot een wereldmacht. In Haaldersbroek stappen we zeker eens af om een foto te nemen van de mooie houten huisjes. Via Wijdewormer fietsen we naar het plaatsje Jisp waaruit we een mooi zicht hebben op het natuurgebied Het Zwet. Na een heel afwisselende dag fietsen we terug richting ons hotel.

Dag 3

Vandaag fietsen we richting Alkmaar. Elke vrijdag van juni tot eind september liggen er op het Waagplein zo'n 30.000 kilo of 2.200 stuks kazen in lange rijen te wachten op de kopers. De kaasmarkt van Alkmaar is natuurlijk dé trekpleister van de stad. Het is een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. Rondom de kaasmarkt is er ook de kunst- en ambachtenmarkt waar we klompenmakers en andere handwerkkramen vinden en ook de echte Hollandse poffertjes en haring kunnen proeven. Na een lekker stukje kaas of een vers stukje vis laden we de fietsen en keren we terug richting Poperinge.


Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 17 feb.    
15 september 2021 3 dagen
Prijs € 329,00
Boeking na 17 feb. € 344,00