Karinthië

vanaf 9 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 1.028
Karinthië, de zonnigste provincie van Oostenrijk, zal je verrassen met zijn spectaculaire meren, zijn adembenemende bergmassieven, de prachtige valleien en zijn vele middeleeuwse dorpjes. Karinthië staat bekend voor zijn gastvrijheid en zijn unieke landschap. Kom mee en ontdek!

Programma

Dag 1

Vanuit Poperinge gaan we via Belgische en Duitse autosnelwegen richting Ulm om te overnachten.

Dag 2

Na het lekkere ontbijt en de goede nachtrust zetten we onze weg verder. In de voormiddag komen we aan in Berchtesgaden, waar we vrij het middagmaal nemen en de zoutmijn bezoeken. Na dit bezoek rijden we verder naar ons verblijfshotel Hotel Kärntnerhof.

Dag 3

Vandaag gaan we zuidwaarts, richting Wörthersee, waar we in de voormiddag een bezoek brengen aan Klagenfurt. Klagenfurt wordt gekenmerkt door een gezellige mediterraanse sfeer, zijn historische Oude Stad, de fabelachtige Lindwurm-fontein, ... Aan mooie architectuur zeker geen gebrek! We proeven van dit alles tijdens onze wandeling. Na de middag rijden we tot aan het schilderachtige schiereiland Maria Wörth (wandeling). Om de dag af te sluiten genieten we nog eventjes van het gezellige toeristenoord Velden, het Knokke van bij ons.

Dag 4

Na het lekkere ontbijt gaan we verder de streek verkennen. Genietend van het natuurschoon rijden we naar Gurk, waar we een bezoek brengen aan de indrukwekkende Dom. De vele wandschilderijen, het hoogaltaar en vooral de crypte met 100 steunzuilen zijn zeker een bezoek waard. We vervolgen onze weg naar Sankt Veit an der Glan, waar we het middagmaal nemen en er een wandeling maken. Iets verder ligt, op een hoge rots, één van de beroemdste en indrukwekkendste burchten van Oostenrijk, Burg Hochosterwitz. De tocht ernaar toe en het bezoek zijn beiden spectaculair te noemen. 

Dag 5

Het stadje Gmund is vooral bekend geworden doordat de firma Porche hier gevestigd was. Uiteraard brengen we een bezoek aan het enige private Porsche Automuseum in Europa. Nadien rijden we door het Maltatal, ook wel eens het 'dal van het vallende water' genoemd. Via de Malta Hochalmstrasse komen we aan de grootste stuwdam van Europa, de Kölnbreinsperre. Een wandeling met adembenemende uitzichten mag en zal zeker niet ontbreken. 

Dag 6

In de voormiddag kunnen de wandelaars onder ons de kabelbahn nemen in Bad Kleinkirchheim en een geleide
wandeling maken van max. 2 u. Kort na de middag vertrekken we naar Villach, ook wel eens de geheime hoofdstad van Karin thië genoemd. Villach was ooit een belangrijk handelscentrum. Op het middeleeuwse plein zie je  prachtige, pastelkleurige geschilderde huizen uit de barokke periode. We gaan op zoek naar Paracelsus en gaan ook eens kijken waar keizer Karel in 1552 zeven weken woonde. Een restaurantje, een bar of gezellig wat shoppen, ook hier hebben we even tijd voor. Op de terugweg verkennen we de apenberg.

Dag 7

Vandaag maken we kennis met een stukje natuur vol glooiende bergtoppen, heldere bergmeren en groene bergweiden. In de voormiddag rijden we naar de Millstätter See. Haar prachtige kleurenspel en het kristal- heldere drinkwater met een hoog gehalte aan mineralen verleiden ons tot een gezellige boottocht. Na het middagmaal rijden we over de Nockalmstrasse, een prachtige 35 km lange panoramaweg in Karinthië. De weg verbindt Innerkrems met Ebene Reichenau. De route slingert zich in 52 haarspeldbochten, waar we constant getrakteerd worden op indrukwekkende uitzichten. Dit gebied werd uitgeroepen tot Nationaal Park & Bio -sphärenpark Nockberge, beschermd door UNESCO om de biodiversiteit en het ecosysteem te bewaren. Een stukje Karinthië die we u niet willen ontnemen.

Dag 8

Spijtig maar we moeten vandaag Oostenrijk verlaten. We rijden via Traunstein en de Chiemsee richting Ulm voor overnachting. 

Dag 9

Na ons lekkere ontbijt nemen we de Duitse autosnelwegen richting thuishaven. 

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 17 feb.    
18 september 2021 9 dagen
Prijs € 1.028,00
Boeking na 17 feb. € 1.068,00