Fietsen in het Rijn-Maingebied

vanaf 5 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 614
De Duitse rivieren de Rijn, de Main en de Lahn vormen de leidraad tijdens deze fietsvakantie. De steile wijnhellingen, woeste burchten en beroemde rotsen, schilderachtige stadjes en dorpjes vormen het decor.

Dag 1 

Rond de middag komen we aan met de bus in Bingen am Rhein. Na een vrij middagmaal starten we onze fietstocht aan de Rhein-Nahe-Eck. Hier stroomt het bruine water van de rivier de Nahe in het blauwe water van de Rijn. Een mooi zicht met op de achtergrond de wijnvelden van Rüdesheim,      verschillende kastelen en de oude Mäuseturm. Op enkele kilometers van ons hotel stoppen we nog even aan het kleurrijke barokke Paleis Biebrich met de meest fotogenieke gevel van Wiesbaden.

Dag 2

We vertrekken aan ons hotel in Wiesbaden, de hoofdstad van de deelstaat Hessen en fietsen richting de grootste stad van Hessen: Frankfurt am Main. Vandaag stoppen we even waar de rivier de Main in de grote Rijn stroomt, een heel rustig plaatsje want auto’s kunnen er niet komen. We fietsen rustig verder langs de Main tot we in de verte de skyline van de grote stad Frankfurt zien, ook wel Mainhattan genoemd. We steken de voetgangersbrug over tot Römerberg: het middeleeuws historisch centrum van de stad Frankfurt. We keren met de bus terug en nemen nog wat vrije tijd in de mooie kuurstad Wiesbaden vol van Belle-époquehuizen in statige lanen en straten.

Dag 3

Een specialiteit in Hessen door weinigen gekend is de Apfelwein vergelijkbaar met de Franse Cider. Vandaag fietsen we de Hessische Apfelwein- und Obstwiesenroute rond de stad Hanau: de geboortestad van de gebroeders Grimm. Op woensdag wordt het stadscentrum omgetoverd tot de mooiste wekelijkse boerenmarkt van heel Hessen. De sprookjesstad wordt dan nog levendiger en kleurrijker. Na de middag volgen we de rivier de Main richting Seligenstadt en Aschaffenburg. We keren met de bus terug naar het hotel.

Dag 4

Vandaag fietsen we door het mooie Lahndal. We rijden met de bus naar de stad Wetzlar in twee gescheiden door de Lahn maar verbonden door een fotogenieke 13de eeuwse brug. Ook de Dom, de middeleeuwse marktplaats, de steile trappen en de smalle steegjes zullen ons bekoren. We verlaten Wetzlar over de ‘stenen brug’ en fietsen door het mooie landschap tot in Weilburg voor een vrij middagmaal en een rustmomentje in de zeer mooie, verzorgde kasteeltuin aangelegd op verschillende terrassen midden in de oude stad. We fietsen verder langs de Lahn waar de bus ons staat op te wachten in Villmar.

Dag 5

Op onze laatste dag brengt de bus ons naar Sankt Goar en fietsen we door het Midden-Rijndal: Unesco werelderfgoed. Met zijn kastelen, wijngaarden, historische steden en veel legendes heeft het dal iets mystieks. We fietsen voorbij enkele mooie stadjes tot we terug aan een samenvloeiing komen van 2 rivieren. In Koblenz aan de Deutsche Eck aan de voet van het 37 m hoge standbeeld van Wilhelm I stroomt de Moezel in de Rijn. Daar staat de bus ons op te wachten om ons terug naar Poperinge te brengen.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
8 augustus 2022 5 dagen
Prijs € 614,00
Boeking na 28/03/22 € 639,00