Tirol

vanaf 8 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 799
Oostenrijk, het land van Mozart, Sissi, bergen, indrukwekkende uitzichtpunten en woeste watervallen. We ontdekken Tirol, het hart van de Alpen, een prachtige streek om te wandelen, tot rust te komen maar evenzeer om cultuur op te snuiven, actief te zijn en vooral te genieten. Dit wordt een onvergetelijke vakantie!

Programma

Dag 1

We rijden via Belgische en Duitse autostrades tot aan de Oostenrijkse grens. Daarna vervolgen we onze weg via Reutte en de Fernpas tot in Nassereith waar we in ons hotel ontvangen worden met een welkomsdrink.

Dag 2 

In de voormiddag rijden we door het oogverblindende Pitztal, één van de hoogste wintersportge-bieden in Oostenrijk. Maar ook in de zomer is dit een natuurparadijs. Rond de middag houden we halt in het sfeervol plaatsje Mittelberg, waar we onze vrije lunch nemen. In de namiddag zetten we onze tocht  verder richting Ötztal tot in Umhausen om hier de hoogste en spectaculaire waterval van Tirol te aanschouwen.

Dag 3

Vandaag verkennen we het Berwanger Tal en het Lechtal. Onderweg houden we verschillende malen halt om bij-zonderheden zoals de houtsnijschool, de pestkapel, de Tibetaanse hangbrug (€ 3) te bezoeken. Eindigen doen we in Sankt Anton im Arlberg. In het voetgangersgebied kunt u gezellig shoppen in de vele boetieks, een mooie wandeling maken of een terrasje doen met zicht op het idyllische landschap.

Dag 4 

Een prachtige rit brengt ons naar Zwitserland. Onze eerste stopplaats is Samnaun, het vroegere paradijs voor smokkelaars, gelegen in het drielandenpunt Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Het hele jaar door genieten prijsbewuste shoppers van de voordelen van dit belastingvrije gebied. In de namiddag keren we terug en houden halt in Imst. Dit is eveneens een mooie stad om te bezoeken.

Dag 5 

Vandaag staat een cultuurdag op ons programma. De bergen en natuur rondom de stad maken van Innsbruck een populaire bestemming waar cultuur hoog aangeschreven staat. We maken een stadswandeling in het historisch centrum langs de mooiste plekjes zoals de keizerlijke Hofburg, het huis met het Gouden Dak, de Ottoburg, de Dom en zelfs het huis waar de familie Von Trapp gevlucht is tijdens de wereldoorlog II komen we voorbij. Na de wandeling nemen we het vrije middagmaal en geniet u nog van wat vrije tijd. Op de terugweg houden we halt bij kasteel van Starkenberg, waar we een heel interessant bezoek brengen. In dit kasteel is nu een brouwerij gevestigd. Na de rondleiding kunnen we verschillende soorten bier proeven. Een leuke en lekkere afsluiter van de dag.

Dag 6

Vandaag is een topdag voor liefhebbers van natuur en prachtige uitzichten. We rijden via een indrukwekkend panorama tot boven de 2000 meter. Aangekomen boven op de Silvretta staan we versteld van de uitzonderlijke schoonheid. We maken een wandeling langs het stuwmeer en genieten van de frisse lucht en het zalige decor. De adembenemende terugweg leidt ons tot in Bludenz, waar drie grote valleien samenkomen. We kuieren langs de nauwe straatjes met vele schilderachtige gevels en nemen er nog wat vrije tijd.

Dag 7

Vandaag blijven we rond het hotel. In de voormiddag maken we een wandeling in Nassereith. Na het middagmaal bent u vrij, maar wie dit wil, kan de streek nog verder verkennen met het toeristentreintje van het hotel en wie wil kan zich inschrijven voor het stokschieten. Plezier verzekerd.

Dag 8

Helaas moeten we terug naar huis. Na een lekker ontbijt vertrekken we vroeg uit Oostenrijk om via Duitsland langs de autostrades naar België terug te keren.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
24 juli 2022 8 dagen
Prijs € 799,00
Boeking na 28/03/22 € 839,00