Fietsen door Nederlands en Belgisch Limburg

vanaf 3 dagen Bekijk prijzen
vanaf € 348
Tijdens deze fietsvakantie fietsen we door het grensoverschrijdend Nederlands en Belgische Limburg. We genieten van een veelzijdig landschap met bossen, vennen, heidevelden en landgoederen. We komen langs talrijke mooie plekjes. Wil je Limburg aan weerszijden van de grens ontdekken, fiets dan zeker met ons mee!

Programma

Dag 1

Tegen de middag komen we aan in het dorp Nuenen. Alles ademt hier Vincent Van Gogh. Vincent woonde hier twee jaar en hield van dit landschap, het inspireerde hem. Vincent ging er vroeg op uit en was vaak de hele dag op pad. Wandelend door het ‘oude land’ tekende en schilderde hij  gebouwen,  mensen in het land, en de prachtige natuurgebieden in en rond Nuenen. Een kwart van zijn oeuvre ontstond hier. We volgen 25 km de Van Gogh-fietsroute en zien vele herinneringen aan de bekende schilder. We fietsen verder door het Dommeldal richting ons hotel in Venray.

Dag 2 

Vandaag starten we aan het hotel en fietsen we door de natuurgebieden Deurnsche Peel, Mariapeel en Groote Peel. Het zijn weidse en waterrijke gebieden, restanten van een uitgestrekt hoogveen- moeras. Het is een uniek gebied met een grote diversiteit aan planten en dieren. Op het ene moment  fietsen we door de bosrijke natuur en het ander moment komen we langs één van de typisch Limburgse  dorpjes. We eindigen onze fietstocht in het witte stadje Thorn, één van de parels van Nederlands-Limburg. Het stadje  staat bekend om de opvallende witgeschilderde huizen, monumentale panden en authentieke geplaveide straatjes.  De Abdijkerk van Thorn torent hoog boven alles uit. Mensen die er liever zelf op uittrekken, kunnen dit vandaag zeker doen want het hotel ligt langs een uitgebreid fietsroutenetwerk.

Dag 3 

De autocar brengt ons naar Belgisch-Limburg voor 2 unieke ervaringen. ‘Fietsen door de bomen’. Op dit fietspad geraken we veilig in hogere sferen. Letterlijk, want via een dubbele cirkel fietsen we helemaal tot tussen de boomtoppen. We beleven de natuur op een heel andere manier en worden als het ware één met het bos. Na een mooie fietstocht door het vlakke Limburg komen we tot bij onze volgende unieke fietsbeleving: ‘Fietsen door het Water’. Hier fietsen we dwars door een vijver, helemaal van de ene oever tot aan de andere. In het midden staat het water aan weerszijden op ooghoogte. Je voelt, ziet en ruikt het water. Na deze onvergetelijke ervaring, rijden we met de autocar richting Poperinge.

Vertrekdatum:

Prijs Boeking na 28/03/22    
14 september 2022 3 dagen
Prijs € 348,00
Boeking na 28/03/22 € 363,00